De Training

Het boek is een basis voor een manier van handelen tegen pesten in een groep, vooral gericht op de basisschool. De manier van handelen is het beste in te zetten vanaf de 2de helft groep 5 tot en met groep 8. De kracht van het boek is dat er veel brieven in staan van leerlingen die deze training hebben ondergaan. In de manier van handelen gaat het om een bewustwordingsproces bij leerlingen met als doel dat het pesten in de groep stopt. De leerlingen hebben zelf een actieve participerende rol en de begeleider van de training een coachende rol.

Belangrijk in de training is dat niet alleen het pesten stopt maar dat kinderen ook leren op een betere manier met elkaar om te gaan. Vandaar ook het kantelpunt naar vriendschap en verliefdheid. Niet alleen het negatieve aspect dient bestreden te worden maar ook het positieve aspect benadrukt.

Ook ouders worden bij het begin, halverwege en op het einde meegenomen in het traject door middel van schriftelijke informatie. Ter ondersteuning van de training kunnen de ouders ook zelf het boek aanschaffen, zodat ze nog beter geïnformeerd raken over hoe de training zal verlopen. Aan het einde van de training zal er altijd een zelf geschreven evaluatie van de leerlingen zijn met een voorwoord van de trainer en de betrokken leerkracht.

Momenteel is er nog geen syllabus beschikbaar met trainingsachtergronden over hoe je de zaken als trainer kan aanpakken. Pas bij een stijgende vraag zal dit in overweging genomen worden. Toch bieden we wel een training aan met Onno van Ulzen als trainer. Hij heeft in zijn onderwijs carrière vele groepen getraind volgens de in het boek omschreven manier van handelen. De manier van handelen is altijd succesvol geweest. De opbouw van de training is als volgt

  1. Wat is pesten en wat is het verschil tussen pesten en plagen
  2. Voorbeelden van wat is pesten en wat doet het met degene die gepest wordt. Aanstellen advocaten en rapporteurs.
  3. Vervolg van wat is pesten. De pester wordt centraal gesteld
  4. Herhaling wat is pesten. Indien het beter gaat met de groep Hoe ga je met elkaar om en wat is een vriend?
  5. Wat is een vriend met voorbeelden!
  6. Verliefd
  7. Evaluatie

Opmerking afhankelijk van de problematiek kunnen de lessen 1 tot en met 3 makkelijk uitlopen tot vijf a zes lessen. Er zijn drie huiswerkmomenten voor de leerlingen. Dit geldt voor les 2, les 4 en de evaluatie bij les 7. De schriftelijk informatie naar ouders begint bij de start, na les 3 en bij de evaluatie. De evaluatie verschijnt in boekvorm voor elke leerling.

De training die wij aanbieden bestaat uit tien lessen conform de manier van handelen in het boek. Liefst één les per week van minimaal een uur excl. voorbereidingstijd. De prijs is 500 euro excl. reiskosten en incl. btw. Er wordt altijd een antipest garantie afgegeven. Dit betekent dat als het probleem in die groep terugkomt de trainer opnieuw gratis verschijnt. Gedurende de training zal er nauw samengewerkt worden met de betrokken leerkracht, de intern begeleider en de directie van de school.

Mocht u in interesse hebben of graag met mij een gesprek aangaan neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-50673152 of 072-5063588. De gesprekken zijn altijd vrijblijvend en gratis.

Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief!

Vul hieronder uw naam en e-mail adres in. Zo blijft u op de hoogte van alles rondom het boek "Ik wil niet gepest worden".

Wist je dat?

© 2016 Ikwilnietgepestworden.nl. Alle rechten voorbehouden. Website door Donja Bleeker.