Vragen aan de ervaringsdeskundige (gepeste/ouder)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Kun je aangeven hoe je zelf gepest werd?

Op de basisschool ben ik ruim 4 jaar gepest. Ik ben dagelijks uitgescholden om mijn uiterlijk en ben fysiek meerdere malen aangevallen. Dit gebeurde veelal tijdens schooltijd en het pestprobleem werd door de school niet voldoende erkend. Ook sommige leerkrachten maakten deel uit van de pesterijen. Door bijvoorbeeld ongevraagd een persoonlijk briefje voor te lezen aan de klas, waarin ik aangaf mij niet goed te kunnen concentreren. Dit gaf de groep extra reden om mij te blijven pesten. Door het pesten ging het presteren op school erg moeizaam en daardoor heb ik uiteindelijk met een te laag schooladvies de basisschool verlaten. Twee jaar en een hele fijne brugklasperiode later ben ik gelukkig toch op het juiste niveau terecht gekomen.

Training de ideale klas

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Gebeurt jou dat ook wel eens? Er wordt niet echt gepest in de klas, maar wel gaan we van incident naar incident. Het maken van afspraken om samen iets te vieren, bijvoorbeeld een klassenavond, wil maar niet lukken. Ook blijkt de digitale communicatie vaker een enorme stoorzender te zijn, dan dat het helpt om te komen tot een betere communicatie.

Wij zijn bij een dergelijke situatie betrokken geraakt en kwamen in samenwerking met de school tot de volgende training.

Oriëntatiecursus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

In samenwerking met het uitzendbureau voor leerkrachten “DitisWijs” hebben wij een oriëntatie cursus gemaakt voor docenten in het basis- en voortgezet onderwijs. In deze cursus kunnen docenten kennis maken met onze manier van handelen tegen pesten. Dit kan zowel reactief als proactief zijn.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wanneer je als school kiest voor dit preventieve systeem dan is het belangrijk om dit helder te communiceren naar ouders en andere belanghebbenden zoals bijvoorbeeld het bestuur, medezeggenschapsraad of gemeente. Wees je er bewust van dat het een aanvullend systeem is en helpt bij het betekenisvol zijn, je waarden en talenten als organisatie (school). Echter om deze driehoek beter te benutten is er meer nodig!

Pagina 1 van 2

Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief!

Vul hieronder uw naam en e-mail adres in. Zo blijft u op de hoogte van alles rondom het boek "Ik wil niet gepest worden".

Wist je dat?

© 2016 Ikwilnietgepestworden.nl. Alle rechten voorbehouden. Website door Donja Bleeker.