De Lezing

Het houdt voor ons niet alleen op bij de uitgave van het boek. Donja en Onno willen ook lezingen geven over de manier van handelen tegen pesten. Hierbij is het boek de uitgangsbasis en ook te gebruiken na het volgen van de lezing.

Doelgroep van de lezing is primair alle geledingen die betrokken zijn bij het basisonderwijs. Primair kunnen dit leerkrachten, directies en bestuurders zijn. Secondair kan de lezing ook betekenisvol zijn voor mensen die werken in voor, tussen- en naschoolse opvang, Centra Jeugd en Gezin, sportverenigingen en andere soorten verenigingen waar veel kinderen bij betrokken zijn. Ook is Onno alleen in te huren voor organisaties waarbij pesten op de werkvloer een probleem is. Het boek is dan verder geen basis om op terug te vallen.

 

Wat wordt er in grote lijnen behandeld tijdens de lezing!

Na ons voor te stellen zal Donja uit het boek haar verhaal voorlezen over ‘Pesten’. Dit om de toehoorders te laten ervaren wat het is om gepest te worden en welke verstrekkende gevolgen dit kan hebben voor een leven. Vervolgens neemt Onno de lezing over en begint met de toehoorders te vragen wat in hun ogen pesten is en het verschil tussen pesten en plagen.

Hieronder geven wij kort aan wat er in de lezing wordt behandeld.

  • Wat is pesten, hoe start je met een training.
  • Voorbeelden van pesten en wat doet het met de gepeste!
  • Vervolg van wat is pesten. De pester wordt centraal gesteld.
  • Hoe ga je met elkaar om en wat is een vriend.
  • Wat is een vriend en hoe ga je met elkaar om.
  • Verliefd.
  • Evaluatie van de lessen
  • Rol van de school en de leerkracht.
  • Rol van de ouders.

Het zal een interactieve lezing zijn. Dat betekent dat wij vragen zullen stellen aan de toehoorders, maar zij ons ook kunnen onderbreken bij onduidelijkheden.

 

Hoe gaat het verder!

Bij elke lezing horen try outs. Wij hebben er twee. Eén op 14 maart voor bestuurders van een Amsterdamse school en één op 23 maart voor een schoolteam op een Bloemendaalse school.

Op 19 april zijn wij onderdeel van de Brede Schoolconferentie te Utrecht in de Beatrixhal. Dit is dan de lezing volgens een definitief format.

 

Hoe kun je ons benaderen voor een lezing en wat kost het!

Je kunt ons natuurlijk benaderen via de website www.ikwilnietgepestworden.nl, maar het kan ook rechtstreeks via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072-5063588 of 06-50673152. Dit zijn de gegevens van Onno van Ulzen.

Je kunt ook Donja Bleeker benaderen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-14777801.

Omdat we starten met de lezingen doen we dit tegen een laag tarief. De kosten zijn 200 euro excl. reiskosten en incl. btw. De lezing duurt op zijn minst een uur en kan uitlopen afhankelijk van de vragen tot twee uur.

Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief!

Vul hieronder uw naam en e-mail adres in. Zo blijft u op de hoogte van alles rondom het boek "Ik wil niet gepest worden".

Wist je dat?

© 2016 Ikwilnietgepestworden.nl. Alle rechten voorbehouden. Website door Donja Bleeker.